…át vagytok verve, becsapnak benneteket

Szerkesztőségi levél:

 ” Itt küldöm Önnek a ma esti telefonos beszélgetésünk tárgyát képező, 5G mobilkommunikációs rendszerekkel kapcsolatos műszeres vizsgálatunk eredményét, valamint a digitális rádiózásról elmondott tényeket és lehetőségeket.

A vizsgálatainkat egy 20 GHz-es sávszélesség vételére alkalmas Tiny SA Ultra RF spektrumanalizátorral és egy 10 GHz sávszélességű Erickhill ER-02 Trifield EMF mérőkészülékkel végeztük.

Az egészségügyi határértékek esetleges túllépésére vonatkozólag a levelem 5G témájának második részében szeretnék kitérni és azzal megalapozni az állításaimat, amelyek a jelenleg fennálló mobilrendszerek káros hatásainak cáfolatára vonatkozik.

Mindemellett nem tartom kizártnak, hogy bármely más, egészségre rendkívül káros, fegyver célú rendszer időszakos működése is fennállhat, mely jelentős károkat képes okozni az emberi egészségben. Azonban vizsgálataink során ilyen eredményre nem jutottunk a mérési helyeken.

Továbbá abban is biztos vagyok, hogy az egész túlhype-olt 5G rendszer károsságát terjesztő videóanyagok és írások pontosan azt a célt szolgálták, hogy eltereljék a figyelmet valamilyen más, a háttérben folyó, valóban életellenes tevékenység, rendszer működésbe állításáról, bevezetéséről.

Nos, megismételve magam, a lényeg, hogy ez az egész 5G téma egy hamis dolog. Amit telekommunikációs 5G rendszernek hirdettek és ma is hirdetnek, az egyáltalán nem képes károsítani az emberi egészséget, mivel paramétereit illetően az arra teljesen alkalmatlan.

Jelen esetben a valós 5G szabványnak megfelelő rendszert le is kapcsolták. Addig is csak a Magyar Telekom és a Yettel (egykori Pannon GSM, majd Telenor) működtette a 3.6 GHz-es vivőfrekvencián azt.

Jelen időben sehol nem elérhető ez a rendszer Magyarországon, de sejtésem az, hogy Európában sehol sem.

Ha előveszünk egy 5G rendszer vételére alkalmas, kártyafüggetlen készüléket és bármely szolgáltató kártyáját behelyezzük, valamint a beállítások menüben kiválasztjuk a manuális hálózatválasztást és ott Android operációs rendszer esetében kijelöljük az „5G hálózat előnyben” opciót, akkor látni fogjuk minden szolgáltató, összes elérhető rendszerét. Ezek között lesz 2G, 3G és 4G, Az 5G-t nem fogjuk megtalálni. 2023 február-március végéig megtalálható volt az 5G mind a Magyar Telekom, mind pedig a Yettel által biztosítva.

Most mégsem található.

Hogyan lehetséges…?

Nos…, csalással, amit most le is írok Önnek, hogyan működik. Ez egy nemzetközi gazdasági csalás, amire még ki fogok térni. Azonban Magyarországon természetesen ugyanúgy élnek ezen átveréssel, miközben mindenféle hangzatos jelszavak kíséretében fogyasztókat átverve, milliárdos beruházásokat hazudnak a cél érdekében.

Hogyan működik a csalás, akkor mégis…?

A megoldás nagyon egyszerű. Készülék és kártyaszintű hamisítást végeznek a szolgáltatók a kártyafüggő készülékek eladásával. Ennek a lényege, hogy a manipulált telefon a SIM-kártya által a 4G rendszeren belüli 4G+ rendszert észlelve hamis 5G hálózatválasztási opciót tesz lehetővé. Amikor elérhető a 4G+ rendszer, akkor a készülék a 4G LTE jelzés helyett 5G-t mutat a kijelzőn a jobb felső sarokban a hálózati kapcsolat típusára vonatkozólag.

Természetesen ez egy hamis 5G, egy kamu 5G.

Ennek ellenére még a Vodafone is ugyanúgy hirdeti az 5G elérhetőséget. Pedig nekik soha nem is volt valós 5G rendszerük.

A hamisítási metodika nem is olyan egyszerű, mint bárki gondolná, mivel kisebb eltérések vannak szolgáltatók között. Ezt hosszas nyomozásunk eredménye által derítettük ki.

Az egyik módszer a telefon és SIM-kártya felől történő manipuláció.

Ezt a módszert főleg a Magyar Telekom kártyafüggő módon eladott készülékeinél tapasztaltuk.

Bármely Telekom SIM-kártyát hiába is helyeztünk kártyafüggetlen 5G képes telefonokba, az nem talált semmilyen 5G hálózatot, mivel az már nincs is. Nem is tudta szimulálni azt a telefon számára. Azonban, ha ezt a kártyát már egy kártyafüggő, 5G képes, Telekom-os készülékbe helyeztük, akkor azonnal választható volt az 5G opció.

A Vodafone-nál is hasonló helyzet tapasztalható.

A Yettel esetében kissé más a szituáció, bár lényeges különbség ott sincs. A differencia annyi csak, hogy bizonyos kártyafüggetlen, 5G képes készülékek esetében a SIM-kártya irányából történő hamisítás is elegendő. Más készülékeknél viszont nem.

Próbálkoztunk mindhárom szolgáltatónál ezzel kapcsolatban kérdéseket feltenni, azirányú érdeklődésen keresztül, hogy tapasztaltuk az 5G rendszer nem érhető el sehol, akkor mégis miért jelzik ki az általuk eladott kártyafüggő készülékeik az 5G logót…?

A válaszok teljesen vegyesek voltak. A teljes butaságtól, tájékozatlanságtól, sötétségtől a valós mély elgondolkodásig. Azonban korrekt, valós választ nem kaptunk.

Sok esetben a szolgáltatók ügyfélszolgálatainak munkatársai azt próbálták elhitetni velünk, hogy az 5G-t a SIM-kártya engedélyezi.

Természetesen ez nem igaz, mert a SIM-kártya nem engedélyezi egy szolgáltatónál az igénybevehető rendszerek választhatóságát. Minthogy a konkurens szolgáltatók rendszereit is meg tudom találni manuális hálózatválasztási opció esetében. Legfeljebb nem engedi a másik szolgáltató a csatlakozást, a roamingot.

Azonban annyi igazság mégis van, hogy a SIM kártya „engedélyezi” az 5G-t, mert a „cinkelt” SIM kártyák járulnak hozzá a hamis 5G kijelzéséhez. Ami természetesen nem jelenti a valós 5G rendszer jelenlétét.

Ennek ellenére az egyik Telekom ügyfélszolgálaton volt egy ügyfélszolgálatos hölgy, aki elmondta nekünk, hogy neki van egy olyan információja, ami igen érdekes. Persze, az sem a valóságot tartalmazza, de már következtetni lehet belőle az igazságra. Gondolom, a dolgozók számára valamilyen, továbbképzésen, vagy tanfolyamon, mint magyarázatot tanították a kételyek eloszlatása és a szerződő partnerek hiteles meggyőzése érdekében, ezt az általuk is elhihető mesét.

Ez a magyarázat viszont a következőképpen hangzott:

„Ja…! Az a régi 5G volt, amit tavasz elején leállítottak, mert az túl erős volt, ezért mindenki arra csatlakozott és így nem bírta a hálózat a netet. Ezért a 4G LTE rendszeren és az 5G-n is egységesen lekorlátozták a sávszélességet 300 MB/s sebességre…”   😊

Nos, ez egy vicc…  😊

Mire is utalhat ez…?

Teljesen egyértelmű, hogy a 3,6 GHz-es frekvencia miatt már teljesen labilis volt a valós 5G működtetése a városban a tereptárgyak, épületek, fák miatt. Mivel már a 2,1 GHz körüli 4G LTE rendszer is a használhatóság határán mozog, ezért teljesen egyértelműen halva született ötlet volt az 5G. A vicc kategóriába tartozik a szabvány 300 GHz-es felső határfrekvenciáig való kiterjesztése is. Teljes mértékben használhatatlan a rendszer már 3.6 GHz-es frekvencián is városi körülmények között, nemhogy az afeletti frekvenciákon. Lehetséges, hogy akár 20-25 GHz-ig tökéletesen tudna működni az Alföldőn, vagy egy nagy sík mezőn, egy réten, vízfelszínen, a világűrben, a sivatagban, de olyan helyen, ahol nem síkság jellegű a terület ott teljesen alkalmatlan.

Miből adódik ez?

Mint minden nagyfrekvenciás hullám esetén a terjedés fényként viselkedő, egyenes terjedési jellemzőkkel rendelkezik. Ezáltal sokkal kisebb energiával működő kommunikációs rendszereket lehet felépíteni. Azonban van a dolognak egy nagy hátulütője. Mégpedig a reflexió. Az ilyen nagyfrekvenciás hullámok, pláne a milliméteres hullámhosszú, vagyis mikrohullám tartományú RF hullámok nem áthatolnak, elnyelődnek a felületen, hanem egyre nagyobb mértékben visszaverődnek. Mivel minden felületen össze-vissza verődnek, ezért azok nagy részében fázistolással, legrosszabb esetben 90°-os fázistolással verődnek vissza. Így a hasznos jel haladó hullámát zavarják, gyengítik, vagy esetleg teljesen ki is oltják. Sok esetben ez okozza a gyenge mobil térerőt. Ezért szükséges olyan sok antenna alkalmazása a mobilkommunikációs rendszerben. Azonban olyan megoldást választva, mint az 5G, olyan sok antennára lenne szükség, ami már teljesen kezelhetetlenné, alkalmazhatatlanná tenné a rendszert. Nem véletlenül nem vált be sehol a világon. Az USA-ban is főleg az AT&T-nek van csak valós 5G rendszere kis lefedettséggel. Sok helyen a városokban működésképtelenség miatt a 4G LTE rendszer sem használható már a várt eredmények mellett. Ezért nem is érhető el, mivel a szolgáltatók nem működtetik.

Ennek tudatában már megérthető a Telekom ügyfélszolgálatán kapott félinformáció is. Valószínűleg már a kezdetekben is probléma volt az 5G rendszerrel a nagy reflexió miatt, s így nem volt megoldható a várt internetes sávszélesség. Mivel nincs értelme ilyen rendszer további fejlesztésének, ezért egyértelmű, hogy az egészet 2-4 év elteltével lekapcsolták és inkább a már az USA-ban és a világ más táján is jól bevált ingyenes, hamis 5G mellett döntöttek, ami valójában a 4G LTE egyik változata, a 4G+, hamis zászlóval 5G-nek álcázva. Egészen pontosan sok helyen ezt 5GE (5G Evolution) néven emlegetik, ami nem 5G, de kezdeti lépések ebbe az irányba az érvelésük szerint.

Ezt a csalást először az USA-ban a Telekom és az AT&T alkalmazta, majd onnan terjedt tovább a világba és így hazánkba is megérkezett a módszer ez év tavaszára.

Az USA-ban ez nagyon komoly bírósági pereket vont maga után. A bíróság felszólította az AT&T-t, hogy ne használja többé az 5G jelölést olyan rendszerre, ami valójában nem az. Ők úgy próbáltak kibújni a felelősség alól, hogy ez 5GE és nem 5G, de már majdnem olyan.

Ezzel kapcsolatban itt az alábbi linkeken lehet részletesen olvasni és videót megnézni.

Tehát valójában ez már a világ más táján egy lerágott csont. Ez valami olyan, ami használhatatlan

https://ytd2525.wordpress.com/2020/05/27/heres-the-difference-between-real-5g-fake-5g/

https://www.reuters.com/technology/fake-it-until-you-make-it-5g-marketing-outpaces-service-reality-2021-10-14/

https://www.theverge.com/2020/5/20/21265048/att-5g-e-misleading-advertising-recommendation-narb

https://mspoweruser.com/apple-adds-support-for-fake-5g-network-in-ios-12-2/

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=ik15HVNzJVg

https://www.youtube.com/watch?v=YvGTW_qt8Sk

És ezek után azt gondolom nincs túl sok értelme az 5G rendszert, mint mobilkommunikációs szisztémát egészségkárosító hatás szempontjából külön tárgyalni.

Én határozottan azt gondolom, hogy semmilyen nagyfrekvenciás sugárzás konstans megléte nem túl egészséges semmilyen élő szervezet számára hosszú távon, évek alatt, egy bizonyos energiaszint felett. Ennek mértékéről, az egészségügyi határértékről még ma is vitatkoznak. Éppen ezért véleményem szerint a 3G, a 4G LTE, s így a valós 5G folyamatos használata azonos módon nem túl egészséges hosszú éveken keresztül az emberi szervezetre.

Ezen nagy sebességű rendszerek fő problémája az, hogy nem bontják el az adótoronnyal való kapcsolatot. Az folyamatosan ahhoz csatlakozik, tehát adás-vétel üzemben van.

Ellenben a hagyományos 2G, vagyis az ősi GSM rendszer készenléti állapotban csak néha-néha ún. ping-eléssel ellenőrzi a rendelkezésre álló környékbeli antennák lehetőségeit. Azonban a telefonkészülék inkább vételi üzemmódban van folyamatosan. Az adás csak pillanatnyi ping-elés és az antennaváltások esetén történő nagyon rövid oda-vissza kommunikációra korlátozódik.

Az ősi alaprendszer a 900 MHz-es, illetve később 1,8 GHz-es frekvencián működött és működik mai napig is. Egészségügyi határérték szempontjából az alacsonyabb frekvencia miatt a 900 MHz-es rendszer generálja a legnagyobb, az antennák és a készülékek által kisugárzott RF teljesítményt. Tehát a frekvencia emelésével az egészségügyi kockázat nem nő, hanem ellenkezőleg csökken.

Azonban a reflexiós paraméterek egyre jobban romlanak. Tehát kell találni egy egyensúlyi pontot a kisugárzott adás-vételi RF teljesítmény, valamint a stabil adatátvitel között.

Minél alacsonyabb a frekvencia, annál nagyobb kisugárzott teljesítményre van szükség. Ez növeli az egészségügyi határértékek paraméterének romlását, valamint a készülék áramfelvételét, villamos fogyasztását, valamint akkumulátor egy töltésével való üzemidő csökkenését.

A frekvencia növelésével arányosan csökkenthető a sugárzási teljesítmény, a villamos fogyasztás, az akku üzemidő pedig növelhető. Viszont egyre növekszik a reflexió. A rádiófrekvenciás vétel mindkét oldalon egyre nagyobb mértékben romlik, ami a digitális rendszereknél alkalmazott, hibajavítási célú adatredundancia (bőbeszédűség – azonos adatok többszöri megismétlése) növekedését eredményezi, ami azt jelenti, hogy az adatcsatorna sávszélessége csökken. Vagyis nem használható ki az elméleti csatorna sávszélesség, mert annak nagy része a hibajavítás miatti, azonos adatok ismételgetésére megy el. Tehát internetezés szempontjából egyre kedvezőtlenebbé válik a módszer.

Ezen valós fizikai tényeken alapuló kijelentéseimet is jól bizonyítja az idény nyáron megjelent online cikk, közlemény, mely, az új mobilfrekvenciák megpályázásával kapcsolatban tájékoztat.

Az írás állításai szerint új 5G frekvenciát pályáztak meg, amely 750-800 MHz-es tartományban van. Tehát még alacsonyabb frekvencián, mint a 900 MHz-es GSM frekvencia. Vagyis lefelé mozdultak el.

https://logout.hu/bejegyzes/st3v3np3t3r/5g_hazai_szolgaltato_korkep.html

Ennek ellenére a mai napig nincs valós 5G hálózat. Ráadásul ezen a frekvencián létesített csatornán átvihető adat-sáv szélessége a Shannon-törvény szerint kb. 325-400 Mbit/s. Pontosan annyi, mint, amit nekünk mondott öntudatlanul a Telekom-os ügyfélszolgálati munkatárs „új 5G értelemben”.

Nos, ez a technikai átállás talán megoldható lenne, ha már csalásról van szó, de a telefonok többsége, a paramétereik tükrében 900 MHz alatti sávokon nem képesek működni. Még a legmodernebb valóban 5G képesek sem.

Ettől függetlenül nem tartom kizártnak, hogy ez az egész 5G reklám és világőrület valamilyen más titkolt, de nem mobilkommunikációs célú, egészségkárosító, fegyverként szolgáló RF, vagy más jellegű, a lakosság ellen bevetendő rendszerek elfedésére hivatott.

Véleményem szerint nagyon sok 5G-vel kapcsolatos YouTube videó, Facebook bejegyzés, netes poszt pontosan ezt az elkendőzést és félrevezetést szolgálja. Nem hozzáértő emberek számára ismeretlenek „gumicsontként” dobnak be különböző, szakmailag megalapozatlan, látszólagosan jól alátámasztott hamis állításokat, ami által a témát illetőlen a laikus közönség egyre jobban elkezd felépíteni egy nem létező mítoszt. Míg ők ezzel foglalkoznak, addig a színfalak mögött viszont folyik a valós sátáni tervek, rendszerek kiépítése.

Sajnos nagyon nehéz megállapítani, hogy kik a tudatos megtévesztők és ki azok, akik csak aggódó szándékkal, jóindulattal, embertársaik megóvásának érdekében öntudatlanul terjesztik a félrevezető információkat.

Erre egy nagyon jó példa a KLA TV ezen videója is. Ezt a videót is mindenki osztja jó szándékkal. Pedig, ha valaki, aki kicsit is szakavatott és van affinitása a témát illetően, valamint egy kis időt rászánna a nyomozásra, akkor rájönne, hogy az egész összeállítás az elejétől a végéig valótlan. Bár ezt a megtévesztést teljes bizonyossággal a jó szándék szülte, más tudatos megtévesztők hatására.

https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=hu&id=27289&date=2023-10-25

Hogy az egészségügyi területet is érintsem, rá szeretnék térni azon tényre, amit még én magam sem hittem el, mert annyira morbid dolog volt első hallásra:

Mégpedig az, hogy a „beoltott” emberek valóban egy 2,4 GHz-es Bluetooth EDR szabványú eszközként funkcionálnak. Minden bluetooth rendszerrel kompatibilis digitáis telekommunikációs, számítástechnikai eszköz által detektálható valóban ez a jelenség.

Éppen ezért az lehetséges, hogy esetleg a „beoltottakba” valamilyen módon, valószínűleg az első „oltás” által a vastagabb tű segítségével beültetett SMT (az SMD méretnél kisebb) méretű, vagy annál is kisebb bioárammal működő eszközzel képes kapcsolódni a telefon egy titkosan elrejtett csatornán. Esetleg adatokat küld és fogad, majd azokat továbbítja az interneten egy titkos helyre valamilyen adatgyűjtés, megfigyelés, vagy bármilyen teljesen egyértelműen nem tisztességes szándák által.

Mivel ezt a területet még nem sikerült feltérképeznünk, csak azt, hogy a beoltottak egy hexadecimális UUID kódrendszerű egyéni azonosítót sugároznak, amit a mobiltelefonokkal a ritkán használt eszközök listáján lehet megtalálni, nem tudok bővebb részletekről nyilatkozni.

Ennél tovább ezzel még nem jutottam, de következő lépésben ezen ténynek a kivizsgálását tatom fontosnak. Valószínűsítem, hogy inkább ezt a megfigyelési rendszert akarták eltitkolni az 5G őrülettel.

Azonban ez nagyon veszélyes ugyanúgy, mint bármilyen dezinformáció által gerjesztett, nem valós félelem.

Ezen vizsgálat lefolytatása azonban sokkal nehézkesebb, mint a mobilkommunikációs rendszeré, mivel ehhez megfelelő vállalkozó alanyok is szükségesek. Az ilyen méréseknek a járókelők közötti titkos lefolytatása nem ad túlságosan hiteles és egzakt eredményeket.

Digitális rádiózás a DAB (Digital Audio Broadcasting) megszűntetése Magyarországon

A Digital Audio Broadcasting, avagy közismert nevén a DAB/DAB+ rádiós műsorszórási technológia egy valóban nagyszerű rendszer. Ez egyáltalán nem valamilyen ultramodern dolog. A kezdete már 1987-re nyúlik vissza. Elsősorban az Egyesült Királyságban terjedt el és szépen lassal egész Nyugat-Európában, majd mindenütt a világon. A DAB rendszer számos előnnyel rendelkezik az analóg AM/FM rádiós műsorszórással szemben. Mind minőség, mind zavarérzékenység terén sokkal jobb paramétereket, lényegesen stabilabb vételt biztosít.

A rendszer üzemszerű alkalmazása óta csak egy fejlesztési lépcsőn ment át. Ez nem is lépcső volt, hanem egy módosítási társváltozat a DAB+ rendszer megszületése. A DAB és DAB+ rendszerek között lényegi különbség nincs. Ez egy digitális rendszer és audió adattömörítési algoritmust használ a sávszélességének csökkentése érdekében. A DAB rendszer az ősi MP2 hangadat tömörítési eljárást használja, mely lehetővé teszi a különböző komprimálási arányokat. A legnagyobbtól a legkisebbig. Azonban a nagyobb kompressziós arányú audioátvitel esetében már az emberi fül számára is hallható a hangminőség romlása. Ez a minőségromlás nem a hangátviteli sávszélesség degradációját jelenti, hanem a hang részletességének, finomságának, illetve tisztaságának csökkenését. Nagy tömörítési arány esetében már hallható a hang „érdes” hangzása, esetleges „négyszöges, enyhén „gurgulázós” jellege. Azonban a nagyobb tömörítési arány választásának is van oka bizonyos esetekben. Mivel egy vivőfrekvenciára több rádióadás is ráültethető, akár a DVB (Digital Video Broadcasting) digitális televíziós technika esetében, ezért az esetlegesen nem kimondottan a szép zenei hangzáson alapuló, beszélgetéseket tartalmazó, információs jellegű hír rádiócsatornákból lényegesen többet lehet egy csokorba gyűjteni. Azonban sok embert ez a minőségromlás is rendkívül zavar.

Ezen ok inspirálta a DAB+ rendszer szabványosítását, ami tulajdonképpen csak a hangtömörítési algoritmus különbségében van. A DAB+ rendszer az AAC+ audió adattömörítési eljárást használja. Ezáltal sokkal jobb minőségben, sokkal nagyobb tömörítési arányt lehet alkalmazni.

A mai modern DAB rádióvételre alkalmas készülékek már mind kompatibilisek mindkét rendszerrel. Vagyis ezek már DAB/DAB+ rendszerű rádiók.

A rendszer elterjedésének kezdeti gátját a vevőkészülékek bonyolultabb felépítéséből adódó, lényegesen magasabb piaci ára jelentette. A mai digitális világban, a számítástechnika előretörésével már nem szignifikáns a különbség egy kvalifikált analóg és egy digitális rádió vevőkészülék között.

A modern DAB vevőkészülékek minden esetben képesek a hagyományos FM és sok esetben az AM rádióadás vételére is. A csúcskészülékek egyben online rádióként is funkcionálnak a beépített LAN-rádió funkció által.

A DAB készülékekről és a rendszerről itt található néhány link.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Jzana/Digital_Audio_Broadcasting

https://hu.frwiki.wiki/wiki/Digital_Audio_Broadcasting

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=580697965&q=dab+r%C3%A1di%C3%B3k&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjvq4-kgLaCAxVrgP0HHVbTDFQQ0pQJegQIDBAB&biw=1280&bih=685&dpr=1.5

https://www.youtube.com/watch?v=yZyXpzLYDdg

Magyarországon évtizedek óta csak kísérleti jelleggel működött a DAB rádióadás. Néhány évvel ezelőtt az alaprendszert a DAB+ váltotta fel. Rengeteg DAB készüléket árusítottak a legkülönfélébb elektronikai áruházakban, webáruházakban, az online kereskedelemben hazánkban és külföldön is egyaránt.

Sajnos 2021. februárjában a Nemzeti Hírközlési Hatóság lekapcsoltatta az Antenna Hungáriával a teljes DAB sugárzást. A lekapcsolás okaként a fogyasztói érdeklődés hiányát, a rendszer feleslegességét jelölték meg. Mivel országosan közel 30%-os lefedettsége volt a DAB rendszernek, ami ez egyik legrosszabbnak számított a környező országokhoz képest is, nemcsak európai szinten.

Az igazság az, hogy sem a jelenlegi sem az előző kormányok nem tettek meg semmit a digitális rádiózás teljes lefedettségének kiépítése, népszerűsítése érdekében. Konstans módon csak öt rádióállomást (Kossuth, Petőfi, Bartók, Infó rádió, Klub rádió) sugároztak digitálisan kísérleti jelleggel egészen a megszűnéséig.

Pedig 2014-ben a digitális televíziós rendszer bevezetésével együtt ugyanúgy a digitális rádiózásra is vonatkozott az EU-s vállalás. Ezen EU-s kényszer nem járt együtt az egykori analóg rendszer megszűntetésének kötelezésével. Tehát az analóg televíziós rendszer megszűntetése sem volt kötelező, csak az enyhe átállási kényszer és a jobb digitális minőség miatt, az analóg iránti érdektelenség feleslegessé tette azt.

A digitális rádiós műsorszórás háttérbeszorítása jól követhetően egy következetes szándék volt.

Aki szakértő szemmel próbálta keresni az okát, az rájöhetett, hogy ebben politikai szándék volt. Főleg a COVID-19 nevű áljárvány és népirtási program leleplezésére irányuló ellenálló hangok online térben való megjelenésének megakadályozása volt a fő cél. A jelenlegi kormány és annak törekvései miatt kimondottan hasznos, hogy ne létezzen digitális rádiózás.

Pedig jelenleg is EU-s követelés ennek lehetővé tétele, aminek Magyarország nemhogy nem tett eleget, hanem egyenesen megszűntette.

Természetesen ezzel nem az Európi Uniót szeretném védeni, de az igazság oldalán állva, ebben az esetben bármilyen ezen előírások elmulasztása miatti büntetés, megrovás teljesen jogos. Mi sem bizonyítja jobban ezen törekvés komolyságát, minthogy az EU-ba már csak olyan autórádió fejegységgel lehet eladni gépjárművet, amely képes a DAB/DAB+ digitális rádióadások vételére is.

Miért van ez így?

Nos, a digitális rádiósávon, amire rendkívül sok rádióadás elfér, sokkal egyszerűbben, nagy akadályok nélkül, könnyedén lehet digitális rádiót indítani. Nem kell frekvenciapályázatokon indulni, nem kell bonyolult kritériumoknak megfelelni. Egy a lényeg csak, hogy a rádiót működtető csoport anyagilag tudja fedezni a rádió működtetését és ne legyen csődközeli állapotban. Nem lehet fentről irányított módon a politika eszközével beavatkozni, illegális módon cenzúrázni.

Miért lenne ez olyan nagy probléma? Esetlegesen a regnáló kormány az ellenzéki média túlsúlyától tartana ilyen mértékben?

Ez nem logikus, mert olyan kis ország viszonylatában, mint Magyarország egyszerű módon megoldható rövid időn belül egy esetleges, úgymond ellenzéki, vagy baloldali média túlsúly kompenzálása, vagy kormányzati irányú túlsúlyának kivitelezése is. Tehát ez nem lehet valós indoka a megszűntetésnek.

A valós ok, a valódi, nem mainstream média nagy számú megjelenése az országosan fogható digitális rádiósávokon. Ezáltal a két fő politikai irányzat mellett kiálló, megvezetett tömegek szeme esetleg rövid úton felnyílna és megtörténne egy valós társadalmi ébredés és az egész politikai rendszer gyors bukása. Amennyiben ez a folyamat egy kritikus ponton átbukna, akkor már nem fordíthatók vissza a folyamatok és nem uralhatók a tömegek. Ilyen veszélyt jelentene például egy folyamatosan működő Nexus rádió, vagy egy Szkíta rádió és így tovább. Az igaz magyar hang mindig nagyon veszélyes a jelenlegi hazugságipari gépezet félrevezetése által irányított rendszerben. Ez rövid időn belül a „politikai elit” teljes bukását, egy valós rendszerváltást eredményezne.

Az állításaimat bizonyító publikációkat az linkeken lehet elolvasni:

https://index.hu/techtud/2020/09/09/tul_nagy_szabadsagot_adna_ezert_is_hagyhattak_hagyhattak_magara_a_digitalis_radiozast/

https://telex.hu/belfold/2020/12/18/magyar-kozlony-digitalis-radio-sugarzas-auto

https://www.ahrt.hu/hu/digitalis-radio-magyarorszagon

https://hang.hu/belfold/nmhh-tovabbra-sincs-igeny-a-digitalis-radiosugarzasra-magyarorszagon-153988

https://digitrendi.hu/van-remeny-a-digitalis-radiozas-hazai-ujraelesztesere/

https://www.hwsw.hu/hirek/62240/radio-dab-digitalis-nhh-nmhh-antenna-hungaria-musorszoras.html

Szólj hozzá

Kérjük lehetősége szerint támogassa kampányunkat!

Ft
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10.000Ft

Autós galéria

Kihelyezett plakátok