A pénz nem boldogít, ám a „suska” nem is pénz, annál jobb!

Kiismerhetetlen, kiábrándító, kemény és kegyetlen időket élünk, és a kilátások csak a még rosszabbra vannak. Ilyen időkben hatványozottan megnő a szerepe és a jelentősége kisebb-nagyobb helyi szerveződéseknek, közösségeknek, melyek valamely közös cél vagy érdek mentén szerveződnek. A személyes ismeretségeken alapuló bizalom alapvető fontosságú, és semmivel nem helyettesíthető kötőanyag az ilyen fajta építkezés során.

Életünk legnagyobb részét úgy éljük, hogy a szükségleteink kielégítése során pénzt használunk, azzal rendezzük a fizetni valónkat, illetve azt elfogadva kapjuk meg a minket megillető juttatásokat. Minden rendben is lenne, ha a pénz és a pénzügyek világa is rendben lenne, és a pénzből jellemzően mindenki számára elegendő mennyiség lenne egy normális, korrekt, jól élhető élethez.

A pénz és a pénzügyek világának romlottságát, szörnyűségét, katasztrófális állapotát nem fejtegetem itt, ezekről hatalmas irodalom is van már, de főleg tapasztalat, akár személyes is sokunk életében. Tudjuk, tapasztaljuk, hogy a pénz ma már leginkább a kizsákmányolás eszköze,  aminek legfőbb oka a kamat, sőt a kamatos kamat szedése, és a fedezetlen pénzkibocsátás elévülhetetlen bűne.

Jellemző módon az átlagember mindig valamilyen mértékű pénzhiánnyal küszködik, ezért szükségleteit nem mindig tudja maradéktalanul kielégíteni. Egyértelmű és indokolt tehát megoldást találni a pénzhiányra, mégpedig a pénz világából kiszakadva, valami alternatív módon.

A megoldást a csere körök megalakítása és működése hozza meg, melyekben a különféle javak cseréje, áramlása nem a pénz, hanem valamilyen pénzhelyettesítő közvetítésével zajlik.

Az egyik ilyen többé-kevésbé ismert pénzhelyettesítő a „suska”, mely már kipróbált és bevált módon képes betölteni ezt a szerepet. Ennek használata folytán az ilyen csere köröket suska köröknek nevezzük, és egy ilyen kör tagjai pénzkímélő módon juthatnak hozzá olyan javakhoz, holmikhoz, segítséghez, elvileg bármihez, amire egyébként nincs is (elég) pénzük. Ezekben a körökben tehát a bizalom és a tisztesség alapvető követelmény, ami persze egyébként is kívánatos lenne mindenhol és mindenben, csak éppen ez siklott kivégletesen a  pénzes világban. Egy-egy helyi suska kör nagyon hatékonyan, eredményesen tud működni, ha korrekt a hozzáállás, és a bővülése is folyamatos értékes és szorgalmas tagokkal gyarapodva.

Alapvető információkat, elveket, értékrendet, működéssel kapcsolatos ismeretanyagot sem írok itt, mert a Kiskunfélegyházán már működő suska kör honlapján ezek az információk már megtalálhatók, onnan megismerhetők és megérthetők. Ezek mentén bármely más településen is megalakítható és működésbe hozható másik ilyen suska kör is. Tegyétek is meg, mert ezek létjogosultsága és jelentősége minden eddiginél nagyobb lett, és főleg lesz, mert a világ urai a pénzpóráz által mindannyiunk teljes kifosztására törekednek nagyon intenzíven.

Tanulmányozd hát az alábbi honlapunkat, ha Kiskunfélegyházán, vagy annak környékén élsz, csatlakozhatsz is hozzánk, ha távolabb, akkor hozd létre a helyi csere (suska) kört nálatok! Sok sikert mindenkinek!

Bajáki Imre

http://felegyhazisuskakor.hupont.hu

Szólj hozzá

Kérjük lehetősége szerint támogassa kampányunkat!

Ft
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10.000Ft

Autós galéria

Kihelyezett plakátok